Persberichten

Arcona Capital genomineerd als CEE Retail Investor van het Jaar 2016

13 January 2017

Arcona Capital was één van de 30 genomineerden voor de CEE Retail Estate Award 2016. Inmiddels is Arcona Capital geselecteerd voor de shortlist met zes genomineerden voor de award in de categorie “investor of the year”.

De andere genomineerden zijn:

  • CBRE Global Investors
  • Union Investment
  • Deutsche Wealth and Asset Management
  • Rockcastle
  • Griffin Real Estate (winnaar van de award in 2015)
     

Arcona Capital heeft deze nominatie te danken aan twee aankopen die ze in 2016 succesvol heeft afgerond voor twee door haar gemanagede mandaten.

De 1e aankoop vond plaats begin 2016 voor het Lighthouse mandaat en betrof de acquisitie van acht hypermarkets verhuurd aan Albert (Ahold) en twee winkelcentra in Tsjechië. Deze transactie had een omvang van bijna EUR 100 miljoen.

De 2de aankoop vond plaats eind 2016 voor het Arcona Property Fund en betrof de acquisitie van 11 grootschalige winkelcentra in Polen. Deze transactie had een omvang van EUR 27,1 miljoen.

De uitreiking van de awards zal plaatsvinden op 26 januari 2017 in Warschau.

De organisatie van de awards is in handen van de gerenommeerde vastgoedwebsite europaproperty.com

 

Terug naar overzicht

Het dividendbeleid van het Fonds is erop gericht om ca. 35% van de jaarlijkse operationele winst als dividend uit te keren. Deze jaarlijkse uitkering kan worden vervangen of aangevuld door specifieke inkoopprogramma's van eigen aandelen, zoals goedgekeurd door de aandeelhouders in een Algemene Vergadering van Aandeelhouders.

Arcona Property Fund verhuurt o.a. aan: